Zlatan Ibrahimovic hyllar Maradona – igen. Foto: Bildbyrån.

Zlatan om Maradona: ”Är en religion för många”

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsvärlden fortsätter att sörja Diego Maradonas bortgång.

Nu skickar Zlatan Ibrahimovic en ny hyllning till legendaren.

– Han är mer än bara fotboll, en religion för många, säger svensken.

Maradona dog tidigare i veckan, 60 år gammal. Zlatan Ibrahimovic var en av alla som gick ut och uttryckte sin beundran för argentinaren och i en intervju med italienska Sky utvecklar han sina tankar om profilen han fick chansen att träffa personligen.

– När du tänker på nummer 10, vem tänker du på då? Maradona. Han är symbolen för nummer 10. I dag vill folk ha nummer 10 på grund av honom, säger Ibrahimovic till sajten och fortsätter:

”En symbol”

– Jag är väldigt ledsen för för mig är Maradona mer än bara fotboll. Han är en legendar, en religion för många. Jag hade turen att få träffa honom och prata med honom. Enligt mig är han en symbol för alla fotbollsspelare.

Att Maradona levde ett stundtals stökigt liv utanför planen och bland annat hade problem med drogmissbruk är inget ”Ibra” vill fokusera på.

– Jag vet inte om han alltid gjorde rätt val, men han följde alltid sitt hjärta och därför älskade hela världen honom. Han var alltid sig själv. Många i dagens fotboll försöker att alltid vara perfekta och aldrig göra några misstag. Om man ska lära sig och växa behöver man göra misstag. Självklart försöker man inte göra misstag medvetet, men ingen är perfekt från födseln, säger Ibrahimovic.

Skadad

– Maradona gjorde allt med hjärtat och därför kommer han alltid att vara nummer ett.

Ibrahimovic är just nu skadad och missar Milans möte med Fiorentina i Serie A på söndagen.

DOKUMENT: Maradona – geniet med Djävulen i hasorna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.