Zlatans sågning av MLS-spelarna: ”En Ferrari bland Fiats”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic är inte alltför imponerad av kvaliteten på spelarna i MLS.
– Här är jag som en Ferrari bland Fiats, säger han till ESPN.

I en lång intervju med amerikanska ESPN avhandlar Zlatan mycket från sin långa karriär. När samtalet glider in på MLS är han tydlig med att nivån är långt ifrån det han är van med.

– MLS är inte som ligorna i Europa, för att vara ärlig. Förr spelade jag med spelare på min nivå, eller som åtminstone nästan var det. Det gjorde spelet mycket lättare. Här är jag som en Ferrari bland Fiats. Och det kan hända att Ferrarin blir en Fiat, eller att Fiaten blir en Ferrari, säger Zlatan.

”Samma problem i landslaget”

– Jag hade samma problem i landslaget, men inte lika mycket som här. Jag sa: ”Jag accepterar inte det. Jag accepterar inte att en passning inte kommer, eller kommer för sent. Jag vill att de ska nå min nivå. Allt det gör att jag saktar ner lite. Spelet här i USA skulle kunna vara så mycket snabbare, så mycket mer taktiskt och rytmiskt.

Svensken förklarar vidare att lönetaket i MLS är ett stort problem, och gör att ligan inte kan locka till sig fler riktigt skickliga spelare. Men det är också svårigheterna med att tjäna pengar på fotbollsklubbar som gör att MLS-klubbarna inte får in mer kapitalstarka ägare och investerare, om man ska tro Zlatan.

– Man tjänar inte pengar på fotboll. I Europa kan jag peka ut två klubbar som går plus. Resten gör det inte, men de drivs av passion. Här vill man tjäna pengar på idrott, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer