Zlatanstatyn utanför Stadion i Malmö har vandaliserats ett flertal gånger sedan invigningen i höstas. Foto: TT

Zlatanstatyn tidigast på plats i maj – frågan är var?

Uppdaterad
Publicerad

Den vandaliserade Zlatanstatyns framtid är oviss. Den ska först repareras och sedan är det frågan om vad som ska hända med den. Tidigast i maj kommer ett beslut.

Kostnaden för vandaliseringen och dess följder uppgår till ett par hundra tusen kronor och kommunstyrelsen ska behandla två medborgarförslag innan man tar ställning. Det ena förslaget är att flytta statyn från Stadion-området medan det andra föreslår att statyn flyttas från Malmö.

Zlatan själv var med vid en högtidliga invigningen i höstas, men populariteten i MFF-kretsar störtdök sedan han köpt in sig i Hammarby med mål att göra Stockholmslaget till störst i Norden.

Ingenting kommer att hända förrän tidigast 6 maj eftersom coronaviruset tagit all kraft och tid.

Statyn, som bokstavligen sågats med fotknölarna, behöver fräschas upp innan den kan visas upp.

– Om jag har förstått det hela rätt så är det näsan som är utmaningen att bygga upp igen, säger Frida Trollmyr (S) till Fotbollskanalen.

KLIPP: Klacka den som Zlatan? (11 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.