Foto: Bildbyrån

Brasilien övertygade – får möta Mexiko

Uppdaterad
Publicerad

Det var svenskarnas mardröm – att få möta stornationen Brasilien i åttondelsfinalen.

Men efter brassarnas säkra 2–0-vinst mot Serbien kan Andreas Granqvist och kompani pusta ut.

– Jag möter helst Brasilien i final, sade Andreas Granqvist efter Sveriges vinst mot Mexiko.

– Jag tar hellre Serbien eller Schweiz, erkände Albin Ekdal.

Önskan slog nu igenom för de svenska spelarna. Brasilien gjorde en stabil insats mot Serbien och vinner nu grupp E, vilket betyder att de får möta Mexiko som blev tvåa efter Sverige i grupp F.

Serbien är nu utslaget och slutar trea i gruppen.

Fixstjärnorna assisterade

Men det var inte de offensiva stjärnornas afton på Otkrytie Arena i Moskva. I stället var det mittbacken Thiago Silva och den defensiva mittfältaren Paulinho som stod för målen.

Fixstjärnorna fick istället agera assistkungar. Först assisterade Coutinho det första målet genom en läcker lobbpass som Paulinho sparkade över målvakten. Därefter lade Neymar en väl preciserad hörna som nickades direkt i mål av Silva.

Neymar hade flera chanser att öka på siffrorna men lyckades aldrig få bollen i mål. Serbien var aldrig riktigt nära att hota om segern i en match som förklaras som Brasiliens bästa hittills.

Världsmästerskapet i fotboll

Serbien logo

Serbien

0 - 2

Brasilien logo

Brasilien

Spartak Stadium, Moskva
Publik: 44190
Domare: Alireza Faghani

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.