Pappa Durmaz om manifestationen: ”Visar att vi är ett enat folk”

Uppdaterad
Publicerad

Manifestationen för Jimmy Durmaz, som hölls på fredagen, fick i sent skede flytta från Segels torg till i Kungsträdgården. Hundratals slöt upp och visade sitt stöd. En som var på plats var pappa Durmaz.

Av säkerhetsskäl meddalde polisen att manifestationen för Jimmy Durmaz inte skulle kunna hållas på Sergels torg.

Till slut blev det Kungsträdgården som fick stå värd när många samlades för att visa sitt stöd.

En som var på plats var Simon Durmaz, pappa till Jimmy Durmaz. Han berättar att dagarna efter Tysklandsmatchen inte blev som han väntat sig.

– Sedan det här hände med Jimmy har vi blivit överraskade hela tiden, på ett positivt sätt. Den kärleken vi har fått dag in och dag ut, och ytterligare mer i dag med massa folk här, man slutar inte att bli överraskad, säger han.

Rörd av stödet

Stödet och kärleken har inte gått obemärkt förbi.

– Man känner sig rörd, verkligen. Det här stödet, det är inte bara för Jimmy. Det är för framtiden, för kommande generationer. Vi visar att det här inte ska uppstå. Det visar att vi är ett enat folk i Sverige med kärleken i ryggen, säger Simon Durmaz.

Hade du förväntat dig att det skulle bli så här många som skulle komma hit?

– Nej, faktiskt inte. Från första början, när det hände, trodde jag inte att man skulle få stöd. Men som jag sa, vi har blivit överraskade dag efter dag. Det här visar kärleken och vilken kärlek vi har i Sverige. Det är underbart. Den slår allt. Jag är rörd, säger han.

Andra medier har under dagen rapporterat om att den svenska truppen skulle gå in och betala de 120 000 kronor det egentligen kostade att hyra Kungsträdgården. Men enligt evenemangschefen på Stockholms Stad, Roger Ticoalu, står staden för kostnaden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer