Fernando Hierro lämnar sin post som spansk förbundskapten. Foto: Bildbyrån

Efter fiaskot – Hierro får lämna

Uppdaterad
Publicerad

Det spanska förbundet meddelar att förbundskaptenen och den gamle storspelaren Fernando Hierro får lämna sitt uppdrag. Enligt BBC fick han en förfrågan om att gå tillbaka till rollen som sportchef men avböjde.

Sportchefen Fernando Hierro fick hastigt och lustigt ta över rollen som spansk förbundskapten efter att Julen Lopetegui fått sparken, bara två dagar före VM. Det slutade i fiasko -  favoriterna Spanien åkte ut redan i åttondelsfinal mot Ryssland.

Som resultat av det får Hierro nu lämna posten.

”Efter en lång vandring tillsammans avslutar det spanska förbundet och Fernando Hierro sitt samarbete efter att Spaniens deltagande i VM i Ryssland tog slut”, skriver det spanska fotbollsförbundet på sin hemsida.

Enligt BBC fick Hierro en förfrågan om att återgå till rollen som sportchef – den rollen han hade innan Julen Lopetegui fick sparken, men avböjde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.