Visa alla (3)

Guidetti: ”Känns väldigt oväntat”

Publicerad

En av VM-favoriterna sparkar sin tränare bara två dagar före sin VM-premiär.
Ett beslut som man förstår i svensklägret.
– Jag visste att det här kunde vara en konsekvens, säger John Guidetti.
– Känns väldigt oväntat. Men jag kan förstå problematiken när de har mycket spelare från de stora lagen i Spanien, säger Marcus Berg.

Julen Lopetegui lämnar Spanien med 20 raka matcher utan förlust – flest i världen. Men det är beslutet att göra klart med Real Madrid till efter VM som väckt starka reaktioner och gör att det spanska fotbollsförbundet sparkar sin förbundskapten.

– Jag vet att det är väldigt känsligt sånt där, säger Guidetti som säger att han förstår utvecklingen med tanke på rivaliteten mellan storklubbarna:

– Om du kollar på majoriteten av landslaget så spelar ju hälften i Barcelona och hälften i Real Madrid. Och när du snackar om Europa- och ligatitlar så är det de två som slåss om det. Det finns ju det där berömda grishuvudet som kastades på Figo, så det finns ju en väldigt stor grej mellan de två klubbarna i och med att de är så pass stora.

En annan sak som ökar insatsen och tvingar fram den här typen av beslut är kravbilden, menar Guidetti.

– Ett silver så dansar de inte på Sergels torg och det kan man ju se på spelarna som tvingas stanna hemma. Det är ett fantastiskt fotbollslag och så har de ett folk hemma som kräver vinst och då blir det så här, säger Guidetti.

Därför sparkar Spanien tränaren Foto: Bildbyrån

Samtidigt har han full förståelse för Julen Lopeteguis beslut.

– Jag kan förstå tränaren också, om Real Madrid knackar på axeln är det svårt att säga nej, säger han och fortsätter:

– Det är väl en av två av världens största klubbar. De har ju kraften att göra det här.

Marcus Berg är av ungefär samma uppfattning.

– Med ett par Real-spelare och ett par Barca-spelare så kanske det blir svårt för han att hitta rätt fokus där, säger han och fortsätter:

– Jag vet inte vad som är rätt och fel men känns konstigt så här två dagar innan.

Vad kan det göra i en grupp?

John Guidetti om Spanien

-Det är klart att skulle det hända här så skulle det kännas otroligt konstigt. Jag vet inte om det är deras ass som ska ta över. Det är samma folk runt men det är klart att man vill ha kvar bossen, säger Berg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer