Janne Andersson: ”Borde haft 2–0 i paus”

Uppdaterad
Publicerad

Hela truppen gjorde sin första VM-match – så även Janne Andersson.

– Jag är jättenöjd. Vi borde kanske ha lett med 2-0 i paus, säger han till SVT Sport.

Sverige slog Sydkorea med 1-0 efter ett straffmål av lagkapten Andreas Granqvist. Därmed är man delad gruppetta med Mexiko.

Alla svenska spelare var VM-debutanter. Förbundskapten Janne Andersson också.

– Jag tycker att vi har kontroll på matchen förutom första tio när de spelar långt utan att skapa någonting. Vi jobbar oss in i matchen, skapar lägen – men gör inte mål. Det sätter sig lite. Vi borde kanske ha lett med 2-0 i paus, säger han till SVT Sport efter slutsignalen och fortsätter:

– Även i andra, innan vi sätter straffen, har vi chanser. Sedan blir man lite trött, vi tappar lite i duellspelet och backar hem lite onödigt. Jag kände mig ändå trygg. Vi är bra på att hålla emot och som helhet var det mycket bra genomfört av spelarna.

Pontus Jansson klev in

Victor Nilsson Lindelöf blev kvar på spelarhotellet, sjuk, och ersattes av Pontus Jansson. Andersson kommenterar:

– Beslutet togs väldigt sent. Han kände sig lite vissen i går, pigg i morse och sedan vissen igen. Men det blev ingen jättedramatik eftersom vi hade förberett Pontus Jansson. Han var på standby. Det är väldigt synd om ”Vigge” som inte fick vara med om detta, men Pontus gör en jättebra match.

Nu väntar Tyskland på lördag och de regerande världsmästarna är piskade att vinna.

– Vi har allt i egna händer. Jag är jättenöjd med den här matchen. Vi skulle kanske ha gjort ett par mål till. Då hade det varit lugnare i slutet, säger Janne Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.