• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eksjö, Jönköpings län och Eksjös kommun, i Jönköpings län. Det har brunnit i ett flerfamiljshus i centrala Eksjö med rökutveckling som följd. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Janne Andersson: ”Jag har laget klart”

Publicerad

Sverige möter Sydkorea i premiären i dag. Och Sveriges förbundskapten Janne Andersson vet vilka elva spelare han vill ha på gräsmattan när matchen blåses igång.
– Jag har bestämt mig, spelarna får veta i kväll, sade Janne Andersson på söndagens presskonferens.

Sverige inleder VM i dag mot Sydkorea klockan 14 och lagets förberedelser har varit bra.

– Vi  är väldigt nöjda med förberedelserna. Det är 25 dagar sedan vi träffades i Stockholm inför VM och vi har betat av de grejerna vi vill göra, säger Janne Andersson på dagens prfesskonferens.

I genrepet mot Peru valde Janne Andersson en startelva som spekulerades bli den som även startar i premiären. Samtliga svenska spelare var med på söndagens träning, så det är en hel trupp som Janne väljer i från.

– Jag har bestämt mig hur vi ska spela. Spelarna får veta i kväll på genomgången. Startelvan är relativt lik mot hur den såg ut mot Peru.

Laddad lagkapten

Sveriges lagkapten Andreas Granqvist, som har spelat i ryska Krasnodar de senaste fem säsongerna, är laddad inför mästerskapet.

– VM är det största du kan spela och det ska bli skoj att dra igång mästerskapet. Vi känns mer förberedda nu än de senaste mästerskapen, säger han på dagens presskonferens.

– Sydkorea är ett bra lag, med många individuellt skickliga spelare, men vi har haft bra förberedelser och jag hoppas och tror på en bra match i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer