Sergio Ramos (till höger) har sjungit i Spaniens VM-låt inför mästerskapet i Ryssland Foto: TT

Spanien släpper låt till fotbolls-VM – med Sergio Ramos på sång

Uppdaterad
Publicerad

Temperaturen inför fotbolls-VM har höjts rejält i det spanska lägret. Detta efter att lagkaptenen, Real Madrid-stjärnan och försvarsklippan Sergio Ramos släppt en låt inför fotbollsmästerskapet i Ryssland. Senast Ramos spelade in en mästerskapslåt gick det dock inte bra för Spanien på det sportsliga planet.

”Jag håller alltid mina löften. Det här är vad jag och min vän Demarco Flamenco har jobbat med. Värmer upp för VM”, skriver Ramos på Instagram.

Sångaren Flamenco har den spelat in låten tillsammans med den 32-årige försvarsstjärnan Sergio Ramos spelat in låten ”Otra estrella en tu corazón”.

I två smakprov på Instagram har Ramos lockat till lyssning, och under fredagen släpptes låten officiellt.

Skakig statistik

Demarco Flamenco, som egentligen heter Marco Jesus Borrego, säger till spanska public service-tv-kanalen RTVE att han skrivit texten tillsammans med Ramos.

– Han jobbade på sitt håll, och jag på mitt, säger han, enligt nyhetsbyrån AFP.

Senast Ramos försökte peppa sitt landslag till mästerskapsframgångar med musikaliska medel ledde det inte till några, med spanska mått mätt, enastående framgångar. Spanien åkte ut redan i åttondelsfinalen i EM 2016, Ramos hade inför det mästerskapet sjungit in hymnen ”La Roja Baila”.

Spanien har vunnit VM i fotboll 2010, och EM 1964, 2008 och 2012. Fotbolls-VM i Ryssland 2018 drar igång 14 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.