Foto: TT

Zlatan: ”Sverige kan vinna VM”

Uppdaterad
Publicerad

Inför Tysklandsmatchen gick Zlatan ut och sade att Sverige hade varit bättre med honom i landslaget.

När nu Sverige har gått vidare till åttondelsfinal är det andra tongångar.

– Sverige är fantastiska. De kommer att gå långt och de har chansen att vinna, säger han till Aftonbladet.

Zlatan är, efter att ha besökt VM i Ryssland i reklamsyfte, tillbaka i Los Angeles och förbereder sig inför lördagens match mot San José.

– De (Sverige) är fantastiska. De kommer att gå långt och kan vinna. Jag är stolt över att vara svensk och springa runt med den svenska flaggan, säger Zlatan till Aftonbladet.

– Jag tog över världen. Nu tar Sverige över världen.

Ibrahimovic tror att åttondelsfinalen mot Schweiz kommer att bli tuff för Sverige.

– Alla som spelar mot Sverige kommer att få det tufft och jag tror att alla vet om det. Jag tror att det blir tufft, ett europeiskt möte.

Zlatan är även aktuell efter att, som förste svensk, ha fotograferats naken i ESPN:s senaste upplaga av tidningen ”Body Issue” där idrottskroppen hyllas. En erfarenhet som Zlatan tyckte var intressant.

– Det var en annorlunda upplevelse, som att förlora oskulden. De fick mig att känna mig bekväm. Fansens reaktion är det som spelar roll och nu vet folk hur jag ser ut naken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.