Jesper Tjäder och Hugo Burvall. Foto: Bildbyrån.

Svenska duon till final – fiasko för Magnusson

Uppdaterad
Publicerad

Freeskiingåkarna Jesper Tjäder och Hugo Burvall såg till att lägga beslag på två av finalplatserna i big air under säsongens första världscuptävling, som hålls i schweiziska Chur.

Fem åkare tog sig vidare från varje kvalomgång och med 86,75 poäng i det första åket slutade Tjäder fyra i första heatet.

Sämre gick det för övriga svenskar i heatet. Oliver Movenius slutade på en 20:e plats, Isak Davidsson en placering bakom och regerande big air-världsmästaren Oliwer Magnusson blev trea från slutet.

I det andra heatet försvarades de blågula färgerna av Hugo Burvall – och med den äran. Ett strålande första åk, där han noterades för 86,75 poäng, räckte till en tredjeplats.

Väl i finalen gick det tungt för Tjäder och Burvall. Tjäder kom sist (nia) och Burvall tredje sist (sjua).Vann gjorde norske Birk Ruud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.