Oscar Wester. Foto: Bildbyrån.

Oscar Wester missar OS – skadan sätter stopp

Uppdaterad
Publicerad

Freeskiåkaren Oscar Wester, 26, har representerat Sverige i två raka OS. I dag skulle han göra comeback med sikte på ett tredje i Peking. Men så blir det inte – drömmen om OS är över.

– Det känns tråkigt så klart, säger han till SVT Sport.

2018 i Pyeongchang var Oscar Wester bäste svensk i slopestyle. Han var bäst av alla i kvalet och i finalen blev det en 11:e plats.

I mars skadade han korsbandet, men idag skulle han göra comeback i världscupen i Mammoth Mountain, USA. I sista stund bestämde han sig för att dra sig ur.

– Det har känts bra, men vi tog slut beslutet i morse att jag skulle dra mig ur. Det gjorde lite för ont i knät för att kunna göra ett åk som känns bra. Jag skulle kunna göra ett lugnt åk som inte ger så mycket poäng, men det känns onödigt, säger Wester.

”Har kämpat”

Han har nu tagit beslutet att ge upp sin satsning mot OS i Peking.

– Jag hoppar över även nästa världscup i Frankrike, på grund av knäirritationen.

– Det känns tråkigt så klart. Jag har kämpat för det sedan jag skadade mig i mars. Jag har gjort allt jag kunnat för att kunna komma tillbaka, men det har inte riktigt räckt hela vägen, säger han.

Hur har skadeperioden varit?

– Den har varit tuff såklart. Men jag har dragit korsbandet förr och kommit tillbaka starkt efter det. Jag hade höga förhoppningar på att det skulle bli bra, men de senaste veckorna då jag har försökt köra mina svåraste trick så har jag känt att knät inte riktigt har orkat med det.

”Är målet”

Efter det här bakslaget vill Wester inte blicka särskilt långt fram i tiden.

– Framtiden nu är att försöka bli helt bra i knät de närmsta veckorna och köra världscuperna som kommer efter OS. Det är målet från och med nu.

Henrik Harlaut, Jesper Tjäder och Oliwer Magnusson kommer att representera Sverige i Peking. Då Wester nu är ute ur matchen gör Hugo Burvall och Isak Davidsson upp om den sista OS-platsen.

KLIPP: Tredje raka pallplatsen för Walter Wallberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.