Larissa Iapichino med mamma Fiona May och pappa Gianni Iapichino vid ungdoms-EM i Borås 2019. Foto: Firenze Today

18-åring övertog Sagnias världsårsbästa i längdhopp

Uppdaterad
Publicerad

Khaddi Sagnia blev under lördagskvällen av med sitt världsårsbästa i längdhopp. Den 18-åriga italienska supertalangen Larissa Iapichino hoppade 6,91 i Ancona och tangerade sin mamma, Fiona Mays, italienska innerekord och satte nytt juniorvärldsrekord.

För ett par veckor sedan hoppade Khaddi Sagnia 6,82 och var världsetta inför inne-EM i Torun, Polen, första helgen i mars. Nu har en väldigt ung motståndare blandat sig i leken.

”Jag vet inte hur jag ska beskriva det här: U20-världsrekord, kvalat in till Tokyo-OS och tangerat min mammas italienska rekord”, skriver Iapichino på Instagram.

Mamman vann inne-EM på samma längd

Iapichino fick till sitt superhopp i den femte omgången och fick glädjefnatt när resultatet kom upp.Hennes bästa resultat utomhus från i somras är på 6,80. 6,91 var exakt vad hennes mamma, Fiona May, hoppade 1998 för att vinna just inne-EM. Det var en stolt mamma som skrev på sina sociala medier:

”Min dotter tangerade precis mitt italienska inomhusrekord med 6,91!” skriver 51-åriga May som dominerade längdhoppet för runt 20 år sedan och hoppade 7,11 utomhus som bäst.

Samtidigt hoppade Sagnia 6,64 och vann inne-SM i Malmö.

Det förra juniorvärldsrekordet, U20, hade östtyskan Heike Dreschler på 6,88 från 1983 då hon hette Daute i efternamn.

KLIPP: Payton: ”Fick min EM-biljett efter loppet”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.