Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Simon Petterson fick på en fullträff i diskuskvalet. Foto: TT

68 meter av Simon Pettersson i kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Det fanns en del tvivel inför Simon Petterssons diskuskval. Men OS-tvåan skingrade dessa med att kasta säsongsbästa 68,11.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det var överraskande. När 68 kom upp på tavlan blev jag överraskad. Det kändes bra på värmet och jag kände att det fanns chans att utmana de 66 som var direktkval, säger en leende Pettersson till SVT Sport.

Pettersson tog i allt han hade och höll sig kvar i ringen och fick se diskusen segla iväg. Han hade kastat 65,94 som bäst den här säsongen som mest präglats av tävlingar på mellan 62 och 65 meter.

Friidrotts-VM

– Det har varit lite knackigt i sommar men nu kom allt tillsammans där det skulle vara och det var en skön känsla, säger Pettersson.

KLIPP: Hör Pettersson efter kvalet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Christian Olsson: ”Får gåshud”

– Jag får gåshud på armarna, utbrister SVT Sports expert Christian Olsson.

Det var väldigt bra förutsättningar med en lätt motvind.

– Helt otroligt vilken tävlingsmänniska han är. 68 meter i ett kval, säger tillfällige tränaren Mattias Jons till SVT Sport.

Sjukskrivne tränaren Vesteinn Hafsteinsson skickade sju tummar upp i ett sms till Jons som fått ta över ansvaret i Eugene.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet