Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Petterssons tuffa ingång i VM: ”Vore konstigt att prata om medaljer”

Uppdaterad
Publicerad

Istället för att närma sig 70-metersgränsen har har det gått åt andra hållet för Simon Pettersson.

Självförtroendet och formen har sviktat – och nu är det inte många timmar kvar att hitta rätt.

– Man får bara tre kast i kvalet och ett måste sitta, säger han.

Det var en glad, men något osäker Simon Pettersson som mötte media dagen innan han går in i diskusringen för kvalkastning.

Den tunga säsongen han har i ryggen gör att självförtroendet inte är på topp och finalplatsen är inget han tar för givet.

Friidrotts-VM

Vad är det du har brottats med i år?

– I grund och botten har det varit lite för mycket vilja, och att jag gjort det svårare än det är genom att leta efter saker som inte riktigt finns. Senaste tiden har det gått bättre och jag har gjort det lite enklare. Jag känner mig mer bekväm och trygg med tillvaron här den senaste månaden, säger 28-åringen.

Försöker bygga upp förtroendet

På införlägret i USA har han jobbat med att kasta med mer säkerhet och hellre sätta ”ett bra 95-procentigt kast” än att ta i för mycket. Men han känner inte att han fått alla frågor besvarade.

– Jag har inte fått så mycket svar. Men det har varit lite färre missar och bättre känsla. Jag har ju haft extremt mycket missar tidigare i år som jag egentligen inte ska ha. Man får bara tre kast i kvalet och ett av de måste sitta, det är det man försöker bygga upp lite förtroende för.

Vill förbättra resultatet från Doha 2019

Om Daniel Ståhl har stora medaljförhoppningar på sig, är verkligheten annorlunda för Pettersson. I år har han kastat som längst 65.94 på Island.

– Kollar man på hur säsongen har varit så vore det konstigt att börja snacka medaljer. Men jag har en nionde plats som bäst på VM (2019 i Doha). Målet är att gå till final och förbättra niondeplatsen.

Diskuskvalet start 02.05 i natt och sänds i SVT1.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet