Almgren: ”Bara att ta för sig”

Uppdaterad
Publicerad

På VM i Peking ställs Andreas Almgren, 20, mot världseliten på 800 meter.

Men stockholmaren har taktiken klar för sig.

”Det gäller bara att ta för sig och inte ha överdriven respekt för de man möter”, säger han.

Almgren har varit i strålande form och full av självförtroende under sommaren. Efter att ha klarat VM-kvalgränsen tidigt har talangen flera gånger varit nära Rizak Dirshes svenska rekordtid 1.45,45.

SVT:s expert Kajsa Bergqvist tror att han kan slå rekordet i Peking.

Friidrotts-VM

– Det är fantastiskt roligt att se Andreas springa. Han har ett löphuvud och ett sätt som passar bra i mästerskap. Han har jagat det svenska rekordet hela sommaren och varit nära. Min förhoppning är att vi får se honom slå det där rekordet i VM-finalen, sade hon i ”Sportspegeln” i går.

”Slagit alla utom en”

Almgren vet att han står inför en svår uppgift, men räds inte motståndet.

– Mina förhoppningar är att kunna ta mig vidare till semifinal. Jag är rankad 29:a inför mästerskapet och de 24 första går vidare så det blir tufft men jag känner att jag har högre kapacitet än vad jag fått ut tidigare, säger han, och fortsätter:

– De är sju eller åtta stycken som jag har mött som är rankade högre än mig och jag har slagit alla utom en. Går man bara in och gör sitt lopp så kan det mesta hända.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet