Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Almgrens rekordlopp på 10 000 meter. Foto: FloTrack/Bildbyrån

Andreas Almgren OS-klar

Uppdaterad
Publicerad

Löparen Andreas Almgren är klar för OS i Paris.

– Perfekt att få ett tidigt besked om OS, då kan jag planera träningen precis som jag vill, säger Almgren till SOK:s hemsida.

I söndags krossade Andreas Almgren det svenska rekordet på 10 000 meter. Jonny Danielssons tidigare rekord hade hunnit bli 35 år gammalt men slogs nu av Almgren med över en minut.

Nästa uttagning av svenska deltagare till OS i Paris skulle ske först den 17 april. Men under torsdagen kom ett besked kring Andreas Almgren som får en OS-biljett.

OS i Paris 2024

– Andreas Almgren gjorde med helgens lopp en grym prestation och SOK tar omgående ut honom på 10 000 meter till Paris så att han får bra möjligheter att förbereda sig inför OS-loppen, säger SOK:s sportdirektör Peter Reinebo.

Andreas Almgren om beskedet:

– Det är en fördel att redan vara uttagen så här tidigt. Det är alltid så att man behöver hålla upp lite med träningen om man ska göra en maxprestation, säger Almgren.

SOK skriver att Almgren är kvar i USA på ett höghöjdsläger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet