Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Andreas Kramer i millimeterdrama efter stark upphämtning: ”En missräkning”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer låg nästan sist in i sista kurvan.

Men efter en rejäl upphämtning spurtade han förbi sina konkurrenter och var först över linjen – men blev ”bara” femma totalt.

– Helt klart en missräkning. Tyvärr går det för fort i första heatet, det hade vi inte räknat med, säger SVT:s expert Alhaji Jeng.

Heat B i herrarnas 800-meterslopp under lag-EM gick fort och innehöll fyra peronbästa. Snabbast var Ramon Wipfli, Schweiz, med 1:46.73.

När det var dags för heat A med svenska löparstjärnan Andreas Kramer gick det inte lika fort. Kramer var först i mål med tiden 1:46.92 – som totalt över de två heaten blir femte bäst.

Friidrotts-EM

– Jag hann se tiderna innan men det är svårt att lägga upp taktik då det är seedade heat. Vi är mer jämna, mitt första mål var att ta hem segern. Men nu blev tiden för långsam tyvärr. Men jag kunde gjort det annorlunda men jag gick stenhårt för att vinna, säger Kramer i SVT:s sändning.

Men segern satt långt inne?

– Taktiskt sett la jag upp det som vi hade pratat om. Jag ville inte slita ut mig i onödan för att få fram de andra till bra tider. Men jag hamnade kanske något längre bak än jag ville.

Se Kramers spurt i klippet i toppen av artikeln.

Efter lag-EMS första dag ligger Sverige tia. Tävlingarna fortsätter under midsommardagen – SVT sänder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet