Angelica Bengtsson. Foto: Bildbyrån

Angelica Bengtsson avslutar karriären

Uppdaterad
Publicerad

Stavhopparen Angelica Bengtsson avslutar karriären, det berättar hon för Dagens Nyheter.

När SVT träffar 28-åringen senare under måndagen utvecklar hon sina tankar kring beslutet.

– Nu känner jag att jag har upplevt så mycket i min långa seniorkarriär att det inte är värt den uppoffringen igen.

28-åringen avslutade karriären med att hoppa i OS-finalen i Tokyo. Hon slutade på 13:e plats efter att bara ha klarat ingångshöjden 4,50. Hon kände sig uppgiven efteråt och lade ner säsongen och funderade över framtiden.

– Jag har funderat på det ett bra tag nu och speciellt efter OS kändes det som att jag hade gjort och försökt allt jag kunnat. Sen lät jag det ändå landa lite, så jag har väntat ett tag med att ta det slutgiltiga beslutet, säger hon till DN.

När SVT Sport pratade med Bengtsson för en månad sedan visste hon då inget om framtiden och visste inte ens om vilken kvalgräns det var till VM i Oregon nästa år.

”Ganska glad att jag slipper träna”

Hon kände ett litet sug efter friidrotten i samband med Diamond League-finalen i början av september men kom då på sig med att tänka att det var kompisarna hon saknade. Inte själva tävlandet eller träningen heller för den delen.

– Jag är ganska glad att jag slipper träna. Jag har aldrig haft någon riktig säsongsvila förut, för man har varit rädd att man aldrig vill börja igen. Och nu tog jag ju en och nu vill jag inte börja igen. Så jag hade väl rätt i det, säger hon till DN.

ARKIV: Dramatik med bruten stav i VM 2019

Fakta Angelica Bengtsson:

Född 8 juli 1993. Personrekord 4,81 (inomhus) 4,80 ute

Ett EM-brons 2016 utomhus

Två EM-brons 2015 och 2017 inomhus

Ett U23-EM-guld 2015

Ett U23-EM-brons 2013

Två JVM-guld 2010 och 2012

Ett U20-EM-guld 2011

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.