Angelica Bengtsson har lidit av kronisk halsfluss. Foto: TT.

Angelica Bengtsson lider av kronisk halsfluss

Uppdaterad
Publicerad

Stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson har fått en förklaring till att hon ständigt blivit sjuk och fått ont i halsen efter flygresor.
– Jag fick reda på att jag lidit av kronisk halsfluss, säger hon.

Det var i samband med att Bengtsson opererade bort sina halsmandlar som hon fick beskedet om den kroniska halsflussen.

– Läkarna tog bort mandlarna. När jag satt i sjuksängen efter operationen fick jag reda på att jag lidit av kronisk halsfluss, säger hon till Expressen.

– Jag hoppas verkligen att det blir bättre nu, säger hon.

Bengtsson har känt av problemen en längre tid.

– Jag fick nog i december när träningen hade gått så bra under hela hösten men precis innan tävlingarna blev jag sjuk igen och jag var sjuk vid inomhus-EM också. Det har nog inte påverkat möjligheten att prestera men det har ändå varit störande eftersom det sänker kondition och jag kan inte göra så många hopp på mästerskap.

Alternativet till operation hade varit att Angelica Bengtsson skulle få antibiotika varje gång vid halsont, vilket inte var ett alternativ.

Bengtsson har tagit beslutet om att operationen, som genomfördes för en dryg vecka sedan, eftersom den ligger rätt tidsmässigt då säsongens stora höjdpunkt, VM Doha, ligger i månadsskiftet september/oktober. I och med operationen hoppas Bengtsson bli kvitt problemen som plågat henne under så lång tid.

Trots problemen satte Bengtsson nytt svenskt rekord med 4,81 inomhus i vinter.

Säsongsdebuten beräknas ske i samband med Diamond League-tävlingen på Stockholms Stadion 30 maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer