Bengtsson: ”Mest rimligt är att jag blir femma”

Uppdaterad
Publicerad

Angelica Bengtsson har två EM-brons i stavhopp och hoppas så klart på en ny pallplats när inomhus-EM drar igång. Men helt realistiskt är det inte, enligt stavhopparen själv.

– Konkurrensen är högre nu, jag har räknat ut att det mest rimliga är att jag blir femma, säger Bengtsson till SVT Sport.

Den svenska stavhopparen kommer till EM i Glasgow som nybliven svensk rekordhållare. I söndags slog hon till med 4,81 och satte därmed nytt svenskt rekord inomhus med hela sex centimeter. Något som hon tar med sig in i mästerskapet.

– Jag ska lita på att jag kan hoppa högt, jag vet ju nu att jag kan det, säger Angelica Bengtsson till SVT Sport.

För att ta sig vidare från kvalet krävs ett hopp på 4,65.

– Även om jag inte hoppat 4,65 så många gånger i år, bara nu när jag klarade 4,81, så känner jag mig trygg på de höjderna. Jag kommer att hoppa alla höjder från 4,40 och då vet jag att det kommer lösa sig.

Bengtsson har två EM-brons och har så klart siktet inställt på nya framgångar. Men när hon själv tippar utgången, då hamnar hon utanför pallen.

– Jag ska hoppa så högt som möjligt, jag har två brons sedan innan. Men konkurrensen är högre nu, jag har räknat ut att det mest rimliga är att jag blir femma.

Så sänder SVT från inomhus-EM i friidrott 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.