Armand Duplantis. Foto: Bildbyrån

Armand Duplantis avstår Finnkampen

Uppdaterad
Publicerad

Stavhoppsstjärnan Arman Duplantis, 20, kommer inte att tävla i Finnkampen i år – oavsett om tävlingen blir av eller inte.

Om Finnkampen blir av i år är fortsatt osäkert. Klart är i alla fall att om den går av stapeln som planerat i finländska Tammerfors 5–6 september så blir det utan Armand Duplantis.

Detta bekräftar Daniel Wessfeldt, manager för världsrekordinnehavaren i stavhopp, för Aftonbladet.

– Nej, det har varit svårt nog att planera in en säsong och vi har inte kunnat sitta och vänta på besked om det ska bli någon Finnkamp eller inte. Speciellt inte då hela världen skriker efter honom, säger han till tidningen.

För många tävlingar

Förhoppningen är att Finnkampen kan genomföras första helgen i september. ”Mondos” har ett hektiskt schema i anslutning till dessa dagar.

– Han hoppar både i Lausanne och Bryssel dagarna innan och det blir för mycket med tre tävlingar på så kort tid, säger Wessfeldt.

Om Finnkampen blir av hänger på om den finländska regeringen kommer besluta om undantag från de gällande reserestriktionerna för utländska elitidrottare.

KLIPP: Här garvar Duplantis åt norrmannens märkliga hopp (23 augusti 2020)

KLIPP: 6,01 och nytt världsårsbästa av Duplantis (23 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.