Armand Duplantis och Khaddi Sagnia. Foto: Bildbyrån/TT

Hoppet om Finnkampen lever

Uppdaterad
Publicerad

Det har sett mörkt ut för Finnkampen. Men nu har hoppets låga tänts hos svensk friidrott för att tävlingen ändå ska genomföras. Den finländska regeringen ska utreda frågan närmare de närmaste dagarna.

Så sent som under tisdagen sade Stefan Olsson, generalsekreterare i friidrottsförbundet, att ett svar möjligen skulle komma under torsdagen. Då lutade det åt att Finnkampen skulle komma att ställas in, på grund av de restriktioner som Finland har mot svenskar som reser in i landet.

Beskedet som Svenska friidrottsförbundet fått är att det fortfarande arbetas på att genomföra landskampen 5-6 september, skriver man i ett pressmeddelande. Den finländska regeringen ska under de närmaste dagar utreda hur flera större arrangemang som påverkas av gränsrestriktioner ska kunna genomföras på ett säkert sätt.

”Väldigt positivt”

Finländska friidrottsförbundet meddelar att besked väntas i början av nästa vecka.

– Vi ser det naturligtvis väldigt positivt att drömmen om Finnkampen 2020 fortfarande lever. Det här visar också på vilken status Finnkampen som evenemang har i båda länderna”, säger friidrottsförbundets ordförande Johan Storåkers i ett pressmeddelande.

MER FRIIDROTT: Duplantis tog fösta SM-guldet (16 augusti):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.