Daniel Ståhl på Finnkampen. Foto: Bildbyrån

Finnkampen ställs in om gränsen inte öppnas

Uppdaterad
Publicerad

Finnkampens vara eller icke vara beror helt och hållet på om gränsen mellan Sverige och Finland öppnas då den finländska regeringen diskuterar frågan under vecka 34. Det beslutade det finländska friidrottsförbundet på ett möte idag.

Finnkampen är tänkt att genomföras i Tammerfors den 5-6 september, men att det fortfarande finns begränsningar och karantänsrekommendationer då man reser mellan länderna ställer till det.

Nu hänger allt på vad den finländska regeringen tar för beslut under vecka 34 som börjar den 17 augusti. Fram tills dess pågår biljettförsäljningen och planeringen som vanligt.

”Jag är väldigt nöjd”

– Jag är väldigt nöjd med att vi till slut hittade en enhällig och tydlig lösning på landskampsfrågan, säger det finländska förbundets ordförande Sami Itani i ett pressmeddelande.

 – Vi är glada att det finska friidrottsförbundet fortsätter att hålla dörren öppen och tycker det är klokt att avvakta myndigheternas inresebeslut. Finnkampen är alltid den bästa säsongsavslutningen men i år vore den extra värdefull, säger Stefan Olsson, generalsekreterare Svensk Friidrott, till friidrott.se.

Om det inte blir någon landskamp mellan Finland och Sverige så ordnas en inhemsk tävling för de blåvita friidrottarna istället.

MER FRIIDROTT: Säsongsbästa av Bengtsson – 4.70 i första försöket (6 aug 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Angelica Bengtsson. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer