Armand Duplantis. Foto: Bildbyrån

Armand Duplantis: ”Jag är sugen på mer”

Uppdaterad
Publicerad

I går gick Armand Duplantis för världsrekord utomhus – men då satte mörkret stopp. I morgon har stavhoppsstjärnan en ny chans under Diamond League-tävlingen i Bryssel.

– Jag är sugen på mer, säger Armand Dupalntis till SVT Sport.

Armand Duplantis förbättrade sitt eget världsårsbästa i stav till 6,07 vid ett torg i Lausanne i går. Han gick också för att slå Sergej Bubkas utomhusvärldsrekord på 6,14. Men på grund av mörkret avbröt han försöket efter bara ett hopp.

Klipp: Mörkret satte stopp för Armand Duplantis

Redan i morgon har Armand Duplantis en ny chans att slå rekordet under Diamond League-tävlingen i Bryssel.

– Det känns väldigt bra och det är snabba bud då jag hoppade i går och två dagar senare är det en ny tävling här i Bryssel och jag känner att jag har energi. Jag vet inte hur det kommer kännas i morgon, men jag tror nog bra för att det ska kännas okej, säger Armand Duplantis till SVT Sport.

När du säger okej, vad menar du då?

– Det är svårt att säga, svårt att säga. När jag är i form känns sex meter enklare och enklare. Men om jag kan springa ordentligt i morgon är sex meter definitivt möjigt.

Siktar högre

I vintras slog Armand Duplantis världsrekordet inomhus och att klara magiska sexmetersgränsen har nu blivit vardag Armand Duplantis. Men den svenske stavhoppsstjärnan är inte nöjd där.

– Hela mitt liv har jag velat ta mig över sexmetersgränsen och när man har gjort det för första gången vill man bara göra det igen. Det är svårt att zooma ut och komma ned på jorden för förstå vad man gör just nu. Jag är en tävlingsmänniska och vill bara bli bättre vad jag än gör. Jag är sugen på mer, säger Armand Dupalntis till SVT Sport.

SVT Sport sänder Diamond League-tävlingen i Bryssel från klockan 20.00 i SVT 1 och i Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.