Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armand Duplantis laddar inför säsongens två sista tävlingar. Foto: Bildbyrån

Armand Duplantis siktar på ännu ett världsrekord

Uppdaterad
Publicerad

Svenske superstjärnan Armand Duplantis har nu bara två tävlingar kvar på säsongen.

Men ännu slår han inte av på takten. Siktet är fortsatt satt på höga höjder.

– Det vore roligt att försöka på världsrekord igen, säger han till SVT Sport.

I helgen avgörs Finnkampen i Helsingfors. Sverige kommer dock till start utan Armand Duplantis som tävlar i Diamond League-tävlingen i Bryssel.

– Det funkade inte med schemat helt enkelt. Jag sa för länge sedan att jag skulle försöka hoppa på alla Diamond League-tävlingar. Jag önskar att det inte hade varit så dålig tajming så att jag hade kunnat vara med på Finnkampen, säger Mondo till SVT Sport.

Diamond League-tävlingen i Bryssel avgörs på fredag och helgen efter väntar säsongens sista DL-tävling som avgörs i Zürich.  De två tävlingarna är det som kvarstår på Mondos tävlingskalender denna säsong.

– Jag har två tävlingar till. Så klart vill jag vinna båda. Det vore roligt att försöka på världsrekord igen.

Du tänker världsrekord alltså?

– Jag tänker alltid på världsrekord.

Även om det varit en tuff sommar med både VM, EM och ett fullspäckat Diamond League-schema har Duplantis fortfarande kraft kvar.

– Jag har energi kvar för två-tre tävlingar. Det känns som att jag är laddad för de två som är kvar. Det känns som att det finns mycket mer kvar att göra, säger han.

SVT sänder Diamond League från Bryssel på fredag 20.00 i SVT1/SVT Play samt Finnkampen med start 17.00 på lördag 3 september i SVT2/SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.