Armand Duplantis: Ska försöka slå stadionrekordet

Uppdaterad
Publicerad

Då: En spenslig 15-åring som fick stryk av två finländare.

När Armand Duplantis nu går in i Finnkampen gör han det med ett EM-guld i medaljskåpet och med en förhoppning om att utmana om rekordet på Stockholms stadion.

– Om det är bra väder och jag hoppar bra så kan jag förhoppningsvis försöka, säger Duplantis till SVT Sport.

2015 hoppade en då 15-årig Armand Duplantis 5,17 på Finnkampen i Stockholm. Fyra år senare har den svenskamerikanske stavhopparen brutit sexmetersvallen och vunnit EM-guld.

– Jag har bitterljuva känslor inför senaste gången jag var här. Då hoppade jag inte så högt som jag ville. Men att stå på scenen inför storpublik kommer jag aldrig att glömma. Vare sig det var bra eller dåligt, säger Duplantis till SVT Sport.

Finnkampen

Den här gången hoppas Duplantis på att Sverige vinner Finnkampen – och att han själv kan utmana om stadionrekordet på 5,95.

– Det skulle kännas rätt bra att ta stadionrekordet där. Om det är bra väder och jag hoppar bra så kan jag förhoppningsvis försöka.

Finnkampen sänds mellan klockan 16.25 och 20.00 i SVT1, SVT2 och på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finnkampen

Mer i ämnet