Foto: Bildbyrån

Helt slut efter rekordförsöket – sov hela dagen

Uppdaterad
Publicerad

Efter Armand Duplantis nervkittlande försök på världsrekordhöjden 6,17 under tisdagskvällen försökte SVT Sport nå honom för en intervju. Men det tog till onsdagskvällen innan friidrottstjärnan svarade.

Anledningen: Han sov. Länge.

Strax innan klockan 10 på  onsdagsmorgonen försökte SVT nå Armand Duplantis en första gång för en kommentar.

Då var beskedet från mamma Helena att han sov – inte så konstigt med tanke på hur snubblande nära Duplantis var att slå världsrekord i andra försöket på 6,17 i säsongsdebuten.

Vid klockan 13 gjordes ett nytt försök. Men även då blev beskedet att den 20-årige stavhopparen var i sömnens värld. ”Han är trött” skrev Helena Duplantis följt av en sov-emoji.

Viktigt med sömn

Men till en journalists stora glädje vaknade Mondo till slut upp och svarade i telefon vid 17-tiden.

– Jag mår bra (skratt). Jag är trött. Jag blir trött efter en tävling, säger Armand Duplantis.

Brukar du sova länge efter en tävling?

– Det brukar bli så, ja. Du blir hajpad på adrenalin under en tävling, så då är du vaken länge och sover länge. Sömn är viktigt, jag försöker sova så mycket som möjligt.

För 20-åringen, som är kvar i Tyskland efter gårdagens tävling i Düsseldorf, är nästa stopp på världstouren Polen till helgen.

Tack för intervjun, ska du fortsätta sova nu?

– Hehe nej, nu har jag nog sovit klart men ska bara fortsätta vila i kväll.

KLIPP: Här är ”Mondo” nära på världsrekordet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.