Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kim Amb kastar spjut i Bålsta. Foto: Bildbyrån.

Årsbästa av Kim Amb – nådde över 83 meter

Uppdaterad
Publicerad
Kim Amb, 29, fortsätter att vara stabil 2020. I Bålsta noterade han årsbästa när spjutet flög 83,41 meter.
– Det känns som jag har en hög stabil nivå, säger Kim Amb till SVT Sport.

På första kastet utav sex lyckades 29-åriga spjutkastaren Kim Amb kasta nytt årsbästa vid tävlingen Vårkastet på lördagen. Dagens resultat, 83,41 meter, är det fjärde längsta i världen i år. Och innebar även nytt arenarekord i Bålsta.

Men spjutkastaren kunde lika gärna avslutat tävlingen efter årsbästanoteringen. Efter detta följde nämligen fem raka kast som antingen var ogiltiga eller där Amb valde att stå över.

”Hade lite ont i högerhanden”

– Jag har slagit i min hand rätt rejält när jag landat så att jag har lite svårt att hålla i spjutet. Jag tappar spetsen och då går den utanför sektorn. Men jag gjorde ett bra kast och det är ju det som räknas, säger spjutkastaren till SVT Sport.

Kim Amb har som längst kastat 86,03 i sin karriär. Det kastet noterades på Tingvalla IP i Karlstad förra året.

Ambs bästa kast för året var innan dess 82,96.

– Det känns som jag har en hög stabil nivå. Det finns ju massor saker att jobba på så det går ju att få ytterligare lite längd men det är ett steg i rätt riktning. Slår man säsongsbästa så är det perfekt, säger Kim Amb till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer