Angelica Bengtsson stöttar Bahta Foto: Bildbyrån

Bahta får stöd av Bengtsson: ”Förstår att det sket sig”

Uppdaterad
Publicerad

Kritik mot Bahta i Finland – men i landslaget till får hon stöd. Den svenska stavhoppsstjärnan stöttar Meraf och menar och riktar kritik mot systemet.
– Det är väldigt jobbigt för henne. Jag har också fått prickar och jag har lyckats bli av med prickar också, säger Angelica Bengtsson till Expressen.

Meraf Bahta får tävla i EM trots att hon är misstänkt för brott mot dopningsreglerna. Beslutet från friidrottsförbundet har rört upp känslor i bland annat Finland där förbundskaptenen Jorma Kemppainen varit kritisk.

Men Meraf Bahta möts också av stöd. Landslagskamraten och medaljhoppet Angelica Bengtsson tycker det är rätt att Bahta får tävla.

– Vad jag förstår så öppnas inte utredningen förrän efter EM. Jag tycker absolut hon ska köra och hoppas hon blir av med prickarna sen, säger stavhopparen till Expressen.

Riktar kritik mot systemet

– Det är väldigt jobbigt för henne. Jag har också fått prickar och jag har lyckats bli av med prickar också, så jag hoppas verkligen hon ska bli det.

Bengtsson riktar även kritik mot vistelserapporteringssystemet.

– Jag hade hellre velat att de kollar var min mobil är dygnet runt. Deras app är så himla jobbig. Den fungerar sällan och är så medeltida. Jag förstår verkligen att det sket sig nu.

– Det är ingen av oss som tror att hon gjort något dumt, avslutar Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer