Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stockholm Marathon skjuts upp Foto: TT

Bekräftat: Stockholm Marathon skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

I går kunde SVT Sport avslöja att Stockholm Marathon skjuts upp. I dag bekräftades nyheten då maratonloppet skjuts upp till den 5 september.
– Det har varit ett tufft beslut att ta och absolut ingenting som vi ville göra, säger Marathongruppens marknadschef David Fridell till SVT Sport.

Stockholm Marathon skulle ha hållits den 30 maj för 42:a gången.  Men på grund av rådande läge med coronavirusets utbrott skjuts loppet upp, vilket SVT Sport kunde avslöja i går. Arrangören Marathongruppen meddelar att Stockholm Marathon i stället kommer att avgöras den 5 september.

– Det innebär att Stockholm Marathon kommer avgöras samtidigt som Stockholm Halvmarathon som är vårt stora lopp under hösten. Det kommer bli en riktig löparfest i Stockholm den dagen. Det har varit ett tufft beslut att ta och absolut ingenting som vi ville göra. Men i rådande situation hoppas och tror jag att löparna tycker att det är ett bra beslut, säger Marathongruppens marknadschef David Fridell till SVT Sport.

”Svåraste kris”

De som är anmälda kommer att få sin startplats automatiskt flyttad till den 5 september. Samtidigt skriver arrangören att de inte kan betala tillbaka startavgiften till löparna som inte kan delta den 5 september.

– Precis som många andra branscher befinner sig idrotten i sin svåraste kris någonsin. Vi är en ideell organisation där vi har 50-60 funktionärsföreningar som också är beroende av intäkterna de får av oss. Bara att vi slipper ställa in känns otroligt skönt så föreningarna kan få in intäkterna som de behöver.

Den årliga löparfesten i huvudstaden lockade förra året 12 845 löpare till start.

KLIPP: Se när han springer en mara på balkongen (23 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Elisha Nochomovitzs balkongmaratonlopp Foto: Elisha Nochomovitz

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer