Angelica Bengtsson slutade femma: ”Så jäkla irriterande” Foto: Bildbyrån

Bengtsson rev ut sig – ingen EM-medalj

Publicerad

Angelica Bengtsson misslyckades med att försvara EM-bronset från 2016. Hon rev ut sig på 4.70 efter en trevande final och slutade sexa.
– Jättefrustrerande, säger Bengtsson till SVT Sport.

Den svenska stavhoppsstjärnan stannade på 4.65 i EM-finalen i Berlin, till höjden 4.70 bytte hon till en styvare stav. De två första försöken var misslyckade, i det sista tog hon sig över ribban men kontakten med den blev för mycket, och hon tog med sig den i fallet.

– Det är jättesvårt att kommunicera med varandra här inne och hon hamnar lite för nära, säger tränaren Peter Widén till SVT Sport.

Bengtsson, som alltså blev sexa i finalen, håller med sin tränare.

– Det är den sämsta placeringen jag skulle kunna acceptera. Men det gör jag inte i dag. Det var så jobbigt, irriterande när vi inte kunde kommunicera. Det blev rätt till slut på 4.70 men det tog så lång tid. Om han kunde göra sig mer förstådd hade vi kunnat ta fram ställningen ännu mer, säger Angelica Bengtsson till SVT Sport.

Grekiska försvarade guldet

Dessförinnan klarade hon 4.45 i första, men hade en rivning på 4.55 som 4.65 när konkurrenterna tog höjderna utan att behöva ladda om på samma.

– Det var onödiga rivningar.

Ekateríni Stefanídi försvarade sitt guld från 2016, i tredje och sista försöket klarade hon 4.85 som är nytt grekiskt rekord. Silvret tog landsmaninnan Nikoléta Kiriakopoúlou, brons till brittiska Holly Bradshaw.

– Jag hade mer i mig, sedan är det så högt att man inte har marginaler för att ha ställningen var som helst. Jag är inte nöjd, säger Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer