Angelica Bengtsson i Doha. Foto: Bildbyrån.

Bengtsson klarade 4,50 i säsongspremiären

Uppdaterad
Publicerad

Angelica Bengtsson ställde in hela inomhussäsongen på grund av skada.

I dagens comeback i Doha klarade stavhopparen 4,50 i första försöket – men rev sedan ut sig.

– Det är både mycket bättre än man kan förvänta sig samtidigt som jag kände att jag hade mycket mer i mig, säger hon i Sportkanalen.

OS-klara Angelica Bengtsson har dragits med ryggproblem och har inte tränat så mycket stavhopp den senaste tiden.

Men till dagens Diamond League-gala i Doha, Qatar, var 27-åringen tillbaka.

”Jag är inte alls redo, men ibland måste du bara kasta dig ut och börja. Och jag är väldigt taggad” skrev hon på Instagram inför tävlingen.

Högt över 4.50

Bengtsson flög över både 4,35 och 4,50 i första försöket men när ribban åkte upp på 4,64 tog det tvärstopp och hon slutade åtta och näst sist i det starka startfältet.

– Jag borde ha klarat 4.64 för jag var högt över 4.50. Men jag är väldigt glad över att jag klarade två höjder i första försöket. 4.50 var väldigt bra. Mina konkurrenter sa att jag hoppade skitbra fast jag skrev på Instagram att jag inte var redo.., säger hon.

Bengtssons personliga rekord på 4,80 slog hon just i Doha då hon blev VM-sexa 2019 efter ett stavbrott.

Berglund tia

Kalle Berglund var tävlingens andra svensk. Han sprang 1500 meter på 3.37,92 och slutade tia.

-Kroppen kändes helt okej förutom sista 300 då det var mycket syra. Det är inte så konstigt eftersom det är maj och jag har inte hunnit med så mycket snabbhetsträning. Jag ligger ungefär där jag vill vara, säger han i Sportkanalen.

ARKIV: Här bryter Bengtsson staven i VM-finalen: 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.