Angelica Bengtsson var ensam tävlande i Karlstad. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bengtsson tvåa i digital Diamond League-gala

Uppdaterad
Publicerad

Tre stavhoppare i tre olika städer.

För Angelica Bengtsson slutade digitala Diamond League med 4,46 meter.

– När man tittade på monitorn kom nervositeten. Men så tittade man upp och då kändes det som träning, säger 27-åringen till TT.

Angelica Bengtsson gick in på 4,36 meter i ett kyligt Karlstad och klarade höjden i andra försöket. Hon klarade även 4,46 i andra försöket och ledde då tillfälligt tävlingen.

Hennes två motståndare Katerina Stefanidi och Sandi Morris såg Bengtssons hopp på datorn från Kalifornien respektive Florida.

Bengtsson rev sedan ut sig på 4,56. Det gav en andraplats.

– Frustrerande, men jag är tacksam för att jag fick tävla här. Det har varit lurigt. Jag satsade allt mot OS och sen försvann det bara. Man investerar väldigt mycket tid för att kanske kunna lyckas på tävling. När man inte ens får möjlighet till det blir hela livet konstigt, säger hon.

Morris vann på 4,66

OS-mästaren Stefanidi hade en misslyckad säsongsdebut och rev ut sig på ingångshöjden 4,46 meter. ​Det lämnade fältet öppet för Morris, som vann tävlingen på 4,66.

Zurichs stjärnspäckade tävling Weltklasse skedde i år på sju orter som var sammankopplade digitalt.

Inga officiella Diamond League-poäng delades ut men tävlingen genomfördes i Diamond Leagues namn som ”Inspiration Games”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.