Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Angelica Bengtsson nådde högst vid SM i Karlstad. Foto: TT.

Bengtsson vann och försökte på svenskt rekord

Uppdaterad
Publicerad
En av de tuffaste grenarna att vinna i SM var damernas stavhopp. Angelica Bengtsson vann duellen med Michaela Meijer och tog hem segern på 4,63. Bägge ska delta i VM om en månad.

– Det löste sig till slut. Det var jätteskönt att ta första höjden i första, det trodde jag nästan inte. Allra roligast var försöken på (4)77, där det sista var högt, säger Bengtsson till SVT Sport.

Bengtsson hade säkrat guldet redan på ingångshöjden 4,32 som hon tog i första försöket. Även Meijer gick in på 4,32 men klarade det först i andra försöket, där hon var högt över. Sedan tog det stopp för Meijer på 4,47.

Bergqvist: ”Ett världsresultat”

Bengtsson klarade 4,42 i andra och tog sedan 4,52 i sitt första försök och 4,63 i tredje.

– Oj, här fick hon en riktigt fin träff. Där visade hon VM-form. 4,63 är ett världsresultat med rätt jobbiga förhållanden med blåst och lite kyligt väder, säger SVT Sports expert Kajsa Bergqvist. 

Höjden är förbättring av Bengtssons mästerskapsrekord från i fjol med en centimeter. Bengtsson försökte sedan förbättra sitt eget svenska utomhusrekord med en centimeter till 4,77 – utan att vara nära i de två första försöken. Det tredje såg bättre ut. 

– Det känns bättre än vad det såg ut, säger Meijer som ska jobba på tajmingen och tekniken framöver.

Till resultaten:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer