Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Carl Bengtström blev utslagen i semifinalen på 400 meter häck. Foto: Bildbyrån

Bengtström fick vänta på att bli utslagen

Uppdaterad
Publicerad

Carl Bengtström hade den sista finalplatsen inför det avslutande semifinalheatet på 400 meter häck men blev utputtad och missar finalen.

– Lite tråkigt, jag visste att det var på håret. Det var ett okej lopp. Jag är i bra form men lite ringrostig över häckarna. Jag är nöjd, det var ändå mitt första VM och var nära att gå till final, säger 22-årige Bengtström till SVT Sport.

Bengtström hade till slut nionde tid med 48,75. 48,40 var sista tid för att ta sig till final. Bergströms personrekord är på 48,52 från just VM-arenan Hayward Field från Diamond League-galan i maj i år.

Friidrotts-VM

Bengtström kom starkt och passerade algeriern Abdelmalik Lahoulou alldeles på slutet och slutade fyra i det andra av tre heat. En av de tre förhandsfavoriterna Alison Dos Santos seglade ifrån och vann på 47,85.

KLIPP:  Se upploppet på Bengströms semifinal

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

”Grymt stolt över honom”

– Han är i grym form och kommer lite nära häckarna. 48,75 är hans tredje bästa tid. Jag är grymt stolt över honom, säger tränaren Erik Olsson som var nervös för om det skulle räcka till final.

Rai Benjamin, som haft stora problem in mot mästerskapet, covid och skador, vann det första heatet på 48,44, det långsammaste heatet. Karsten Warholm hade säsongsbästa 48,00 efter att ha vunnit det tredje heatet med bra kontroll.  Det ser dock ut att vara ganska långt bort med att springa under 46 sekunder igen, som i OS.

– Det var bra i går men bättre i dag, säger Warholm till NRK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet