Bengtström flyger i mål vid inne-SM för ett par veckor sedan. Foto: TT

Bengtström till semifinal på näst snabbaste tid

Carl Bengtström tog det säkra före det osäkra och gick för fullt och vann sitt försöksheat på 400 meter vid inne-EM i Torun på 46,56. Det var näst snabbaste tid till semifinalen i kväll.

Vid varvningen efter 200 meter vek Bengtström in först och tryckte på för att hålla närmast jagande britten James Williamson bakom sig i det fjärde av nio heat.

Med 46,56 var Bengtström 0,21 över sin bästa inomhustid från tidigare i vinter.

– Hans insats växer för varje heat. Sättet han sprang på imponerade med att han direkt tog kommandot, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng.

I det sjätte heatet vann nederländaren Tony van Diepen, även bra på 800 meter, på 46,54. I heat nummer sju vann fransmannen Thomas Jordier på 46,51 på lätta ben men blev diskad efteråt och en farlig konkurrent försvann för Bengtström och de andra medaljkandidaterna. Bergström springer i den tredje semifinalen i kväll 19.24. Han har bäst årsbästa i det fältet.

Svensk trestegshoppare och kulstötare till final i sista stund

Jesper Hellström gick till final i tresteg som åttonde och sista man efter att ha hoppat 16,28 i sitt tredje kvalhopp, vilket var tre centimeter på rätt sida. Han sjönk ner på knä under mätningen och kunde sedan se att centimetrarna var på rätt sida.

Även Wictor Petersson grejade avancemang till final i kula i sin sista stöt. Han fick iväg kulan till 20,60 och en fjärde plats i kvalet. Han ökade från 20,00 som då var nionde plats. Det var en lättad svensk som kunde ta sig till final.

– Han fick på en helt annan stöt med betydligt bättre aggressivitet, säger Alhaji Jeng.