Tilde Johansson. Foto: Bildbyrån

Beskedet: Tilde Johansson missar SM – men klar för VM

Uppdaterad
Publicerad

Tilde Johansson fick avbryta helgens Finnkamp efter en befarad skada i baksidan av låret. Nu meddelar 18-åriga talangen att hon ställer in helgens SM-tävlingar, samtidigt som hon bekräftar att VM inte är i fara.

– Jag tävlar inte i SM som en försiktighetsåtgärd. Nu ska jag jobba upp musklerna i tre veckor innan jag börjar träna för fullt, säger Johansson till SVT Sport.

Johansson genomgick en magnetröntgen idag som visade att hon har ådragit sig en lättare bristning i baksidan av låret.

– Det är inget allvarligt, men som en försiktighetsåtgärd(inför VM) kommer jag inte att tävla i SM i helgen, säger hon till SVT Sport.

Det var under hennes andra försök i längdhoppet som hon avbröt ansatsen och tog sig mot baksidan av låret. Hon fick behandling omedelbart men hennes oro för att missa säsongens stora mål, senior-VM i Doha, släppte ganska fort.

– Jag blev rädd först och dessutom ville jag ju tävla vidare. Sen kände jag ganska fort att det inte var så farligt, jag kunde ju gå. Så oron för VM lade sig ganska fort.

”Siktar på final”

Nu väntar veckor av rehab innan hon kan tävla för fullt igen men hon meddelar att hon kommer till start i längdhoppet, när VM avgörs i Doha 28 september – 6 oktober.

– Under de kommande tre veckorna ska jag jobba med att bygga upp musklerna innan jag börjar träna för fullt igen.

Då har du inte så mycket tid på dig att träna för fullt innan VM?

–  Jag tävlar sent i mästerskapet, först den 5:e (oktober), så det ska inte vara några problem.

Bortsett från skadan så har du haft en bra säsong, vad är din målsättning när du går in i VM?

– Jag vet att det kommer bli svårt att nå finalen men det är ändå det jag siktar på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.