Foto: TT/Facebook

Världsstjärnan Rudisha krockade med buss – hade änglavakt

Uppdaterad
Publicerad

Den dubble olympiske mästaren och världsrekordhållaren David Rudisha fördes under söndagen till sjukhus efter att hans bil kvaddats i en olycka på den kenyanska landsbygden. Han ska ha klarat sig undan med lindriga skador.

30-åringen kom körandas i sin stadsjeep under söndagsmorgonen när ett däck punkterades och bilen frontalkrockade med en mötande buss. 30-åringen skriver själv på sin Facebooksida att läget är under kontroll.

– Jag mår bra och är oskadd efter olyckan. Ett extra tack till övriga bilister som skyndade sig till platsen och hjälpte mig ut ur bilen, skriver David Rudisha.

Världsstjärnan har dragits med skadebekymmer och har inte tävlat sedan juli 2017. Det var sedan en vecka tillbaka klart att han inte skulle tävla på VM i september. Kenyanen har sprungit de tre snabbaste tiderna genom tiderna på 800 meter. Hans snabbaste lopp var i OS-finalen 2012 då klockan stannade på 1.40, 91.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.