Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Salming näst sist i höjdhopp – överväger tävlingspaus

Uppdaterad
Publicerad

Bianca Salming hade en tuff dag på SM och rev ut sig redan på 1.72 i höjdhoppet. Efteråt berättar hon att hon har ont i en häl och överväger att sluta tävla för sommaren.

– Såsom jag känner i dag så känner jag ja, men jag måste prata med min tränare, säger hon till SVT Sport.

Det var en märkbart rörd Bianca Salming som kom till SVT:s intervjumikrofon efter att ha rivit ut sig på 1.72. Hon berättade att hon fortsatt har problem med en fot sedan två år tillbaka som gör det svårt att hoppa. Den har gjort ont under inomhussäsongen och smärtan har fortsatt även utomhus.

– Nu när jag började hoppa så gick det bra i början av säsongen men jag har haft forsatt problem med den. I dag var det väl som värst. Även fast jag har vilat ganska mycket så har det inte riktigt återhämtat sig. Så det var lite svårt att hoppa, säger Salming.

Överväger att ta tävlingspaus

Hon har försökt mota ner smärtan med hjälp av olika behandlingar men tror att det krävs mer.

–  Jag slog i min häl för kanske två år sedan och sedan dess har jag klarat mig, förra året på EM och sådär, med hjälp av behandlingar som slutar hjälpa efter ett tag. Så jag tror att jag måste låta den vila ordentligt, säger hon och fortsätter:

– För det funkar varken i mångkamp eller höjd att hela tiden fortsätta nöta på den.

Drar du i handbromsen redan nu och kommer sluta tävla i sommar?

  Såsom jag känner i dag så känner jag ja, men jag måste prata med min tränare och man vet aldrig.

Hör Bianca Salming i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.