Bolt vann VM-finalen på 200 m i Peking 2015. Hughes kom femma på personbästatiden 20,02. Foto: TT.

Blev beskjuten vid Usain Bolt-banan

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiske landslagssprintern Zharnel Hughes blev utsatt för ett brutalt rånförsök när han skulle träna på Usain Bolt-banan i Kingston i tisdags.

– Jag lade i skorna i väskan och det kom upp en kille och riktade en revolver mot mitt ansikte. Han ville ha min mobil men jag sprang iväg och killen öppnade eld, säger Hughes till Jamaica Gleaner.

En annan beväpnad man på platsen började skjuta mot rånaren – ingen av dem på platsen träffades av någon kula eller blev skadad.

Hughes, som har personrekordet 20,02 på 200 m då han blev femma i VM-finalen i Peking 2015, har tidigare tränat tillsammans med Usain Bolt, som för övrigt vann VM-finalen på 200 m 2015.

Tränade efter incidenten

22-årige Hughes föddes på det brittiska territoriet Anguilla i Karibien och har behållit sitt brittiska medborgarskap.

”Skydda mig från det ogudaktiga och onda som försöker komma nära mig. Tackar er för att ni ber för mig, jag är okej. Min totala respekt för var och en av er. Jag är starkare nu.”, skriver Hughes på Twitter.

S

Sprintern kunde skakig återvända till banan och inleda sitt träningspass.

En polisutredning har inletts.

Tidernas bäste friidrottare, Usain Bolt, avslutade karriären i somras.

Usain Bolt-banan i Kingston har samma blå beläggning som OS-stadion i Berlin där Bolt vann VM-gulden 2009 på 100 m (9,58) och 200 m (19,19) – världsrekord som ännu står sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.