Femke Bol firar sitt fina lopp på 500 meter, där hon är snabbast genom tiderna. Foto: TT

Femke Bol snabb i säsongsdebuten: ”Superglad”

Uppdaterad
Publicerad

Femke Bol vann den udda distansen 500 meter inomhus i Boston i natt i sin säsongsdebut. Nederländskan hade tiden 1.05,63 vilket är den snabbaste tid som noterats på distansen.

Hon hade siktat in sig på ryskan Olesya Krasnomovet-Forshevas världsbästanotering på 1.06,31 från Jekaterinburg 2006. Man talar om just en världsbästanotering och inte ett världsrekord.

– Jag är superglad över att det fungerade så bra, säger Bol, specialist på 400 meter häck, till World Athletics. Det är det längsta hon kommer att springa i vinter.

– Jag planerar inte att springa längre än 500 meter. Nu ska jag springa ett par 400 meter innan EM inomhus (Istanbul i början av mars), säger Bol som tog två VM-silver (400 meter häck och 4x400 meter) i somras.

400 m häck löps inte inomhus.

McLaughlins första lopp på 60 meter

För att få ett grepp om hur bra tiden är – är det med helt jämn fart en passering av 400 meter på 52,50 och sedan fortsätta 100 meter till i samma tempo.

Suveränen på 400 m häck, Sydney McLauglin, sprang sitt allra första 60 meter inomhus. Hon blev femma i sitt försöksheat på 7,33 och nådde inte finalen. Världsmästaren på 200 m, Shericka Jackson, vässade också fartformen med att springa på 7,34 –  även hon femma i sitt heat och utanför finalen.

Aleia Hobbs vann finalen på 7,02.

Världsmästaren på 200 meter Noah Lyles satte personrekord när han vann 60 meter på 6,51 – samma tid men två tusendelar före tvåan Trayvon Bromell.

– Jag har väntat på det här personrekordet en lång tid, säger Lyles.

Till resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.