Jakob Ingebrigtsen och Armand Duplantis prisas. Foto: Bildbyrån

Duplantis får dela pris med Ingebrigtsen – igen

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis och Jakob Ingebrigtsen får dela på utmärkelsen Årets friidrottare i Europa.

– Jag känner mig väldigt stolt, säger Duplantis.

Duplantis och Ingebrigtsen är bägge 22 år och har följts åt under karriären. De är bäst på vad de gör även om Duplantis varit mer överlägsen i sin gren stav än vad Ingebrigtsen varit på 1500 och 5000 meter.

–  Jag känner mig väldigt hedrad att få utmärkelsen som Årets friidrottare i Europa. Det känns som att det var i går som jag och Jakob delade utmärkelsen som Årets stjärnskott, och att nu vara i en situation där vi båda får den stora utmärkelsen, det är verkligen en ära. Både jag och Jakob har en otrolig säsong bakom oss, säger Duplantis enligt det svenska friidrottsförbundet.

–  Det är en stor ära, inte bara för mig utan för hela min familj, och jag känner mig väldigt stolt.

”Alltid en ära att dela pris med Mondo”

2022 vann Duplantis allt som fanns att vinna: inomhus-VM, VM, EM och Diamond League-finalen. Dessutom förbättrade han vid tre tillfällen sitt eget världsrekord.

– Det är alltid en ära att dela pris med Mondo, speciellt när han presterar som han gör på europeisk och global nivå. Vad som motiverar mig är att se hur långt jag kan gå, säger Ingebrigtsen enligt det internationella friidrottsförbundet.

På det internationella friidrottsförbundets världsranking är Duplantis överlägsen etta bland herrarna på 1601 poäng medan Ingebrigtsen är först på femte plats med 1508 poäng.

400 m-häcklöparen Femke Bol blev utsedd till bästa kvinnliga friidrottare.

KLIPP: Duplantis reaktion på bilderna i nya filmen: ”Lite cringe”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.