Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Carl Bengtström blev fyra i sin semifinal på 400 meter häck. Foto: Jessica Gow/TT

Carl Bengtström missade final på 400 meter häck: ”Kändes inte bra”

Uppdaterad
Publicerad

Carl Bengtström rankades bäst av alla i heatet inför semifinalen.

Men han fick det inte att stämma – och blev utslagen.

– Jag kände mig trög från början, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Carl Bengtström har en bra säsong i bagaget, och hade bäst ranking av alla löpare inför sin EM-semifinal i dag.

Men efter en stark start så tappade han på övriga fältet ungefär halvvägs in, och låg bara femma när de gick in på upploppet.

En sekund över årsbästa

Där tappade han ännu mer, innan han fick nya krafter precis i slutet. Men det räckte inte, och han blev bara fyra på tiden 49,52 – en sekund över hans årsbästa. Därmed missar han final.

– Det känns inte bra. Jag kände mig trög från början och vet inte vad som hände. Det drog till i baksidan av låret efter den tredje häcken och krampade till. Det är inte bra, men jag vet inte vad som hände, säger han uppgivet till SVT Sport, och fortsätter:

– Jag kan inte förklara vad som hände, tyvärr.

– Det kändes ganska bra inför loppet, men jag vet inte... Det är svårt att säga... Jag vet inte vad jag ska säga, det var inte bra i dag bara.

Liljas tredje snabbaste tid

På 200 meter tog sig Lisa Lija, 25, vidare till semifinal efter att ha knipit fjärdeplatsen i sitt heat med tiden 23.20. Det är hennes tredje snabbaste tid i karriären.

-Allt har fallit på plats, när man väl känner sig i form då är det precis som att allt bara flyter på. Jag ska verkligen njuta och ta tillvara på detta, säger Lisa Lilja i SVT.

På samma sträcka slogs Julia Henriksson, 22, ut i sitt försöksheat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.