Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lovisa Lindh missade semifinalen på 800 meter vid friidrotts-EM i München. Foto: Vegard Grött/Bildbyrån

Lovisa Lindh utslagen i försöken: ”Tappat glädjen”

Uppdaterad
Publicerad

Förra sommaren blev Lovisa Lindh petad från OS.

Tidigare i somras petades hon från VM.

I dag fick hon springa 800 meter på EM – och blev utslagen direkt.

– Jag är stolt över hur jag kunde komma hit och njuta, säger hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Lovisa Lindh hamnade i en dålig position när farten drogs upp i det sista försöksheatet, och hade svårt att ta sig upp i fältet. Hon gick i mål som femma, och tiden (2.03,48) var för långsam och hennes EM är över.

Efteråt var hon dock inte allt för nedstämd.

– Jag tycker jag sprang väldigt mycket bättre än jag gjort tidigare i år, det fanns mycket mer sprutt i benen än i de tidigare loppen. Det är tråkigt att det inte räckte så klart, men det blev trassligt flera gånger på det andra varvet, med flera stopp. Surt, men jag gjorde vad jag kunde, sade hon till SVT Sport.

3,5 sekunder från personbästat

Lindh, som var väldigt tydlig med sin besvikelse efter att hon blivit petad från OS förra året, kom till EM med en tuff säsong i bagaget. Hennes årsbästa på 800 meter (2.02,24) är nästan 3,5 sekunder från hennes personbästa och hon blev inte uttagen till VM i Eugene. Med det i åtanke så försökte hon se positivt på sin insats i München.

– Jag är stolt över hur jag kunde komma hit och njuta, för det har varit ganska tufft hela den här sommaren, speciellt mentalt. Jag har satt en otroligt stor prestationspress på mig själv, framför allt efter åren som varit. Jag har känt enorm press, att jag måste prestera och verkligen tappat glädjen i det, sade hon, och fortsatte:

– Men jag kom in här i dag och kunde njuta av det. Jag har hela min familj på plats på läktaren, så det känns skönt.

Hur har den här sommaren varit för dig?

– Inte så bra, det har väl synts ganska tydligt i loppen jag sprungit att det varit något som inte har stämt. Och det tog ganska lång tid innan jag fattade det var, för benen har jag egentligen hela tiden känt att jag haft med dem. Men det har varit några andra grejer som trasslat, men framför allt har jag inte njutit av att tävla som jag brukar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.