Christian Coleman jublar efter vinsten på 100 meter i Tokyo. Lägg märke till den stora OS-tatueringen. Foto: TT

Coleman tillbaka på 100 meter – vinnare på svag tid på OS-banorna

Uppdaterad
Publicerad

Världsmästaren Christian Coleman missade OS i Tokyo förra året. I morse kunde han trots allt springa på OS-banorna och vann 100 meter på beskedliga 10,09.

Det var överlag svaga insatser av starka namn vid Continental Tour-galan, steget under Diamond League, i Tokyo. Michael Norman vann 400 meter på 44,62. Rai Benjamin hade 48,60 på 400 m häck och Kendra Harrison 12,76 på 100 meter häck.

I comebackens första mästerskap blev han tvåa på 60 meter i inomhus-VM i Belgrad. När Christian Coleman, den regerande världsmästaren på 100 meter som stängdes av i 18 månader för att ha brustit i sin vistelserapportering och därmed missade sommar-OS i Tokyo, var tillbaka på 100 meter – då vann han direkt.

”Något att bygga vidare på”

– Jag är glad över att han öppnat min säsong med en ganska bra tid. Det är definitivt något jag kan bygga vidare på, säger amerikanen efter 10,09 på OS-arenan i Japan. Han sprang även ett försök och hade där tiden 10,13.

– Det här var min första 100 meter på några år. Jag hade stora förväntningar på mig själv och ger mig själv B+. Colemans personrekord lyder på 9,76.

Hemmalöparen Yuki Koike blev tvåa på 10,22 och Rohan Browning, Australien, slutade trea på 10,23.

Kenyas Ferdinand Omanyala har säsongsbästa på 100 meter med tiden 9,85 från en tävling hemma i Nairobi under lördagen.

Diamond League drar igång på fredag med tävlingar i Doha, Qatar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.