Colombian ny världsetta – petar ner Ståhl

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl famlar efter formen i diskusringen.

Svensken inte längre världsetta – utan det är doldisen Mauricio Ortega, 25, rapporterar Aftonbladet.

– Kul för honom, säger Ståhl till tidningen.

Trots en tidigare ohotad världsårsbästanotering på 70,25 meter har Daniel Ståhl inte varit helt nöjd med sin sommar. 27-åringen har inte fått kasttekniken att stämma till fullo – och nu är han inte längre bäst i världen i år.

Enligt Aftonbladet har colombianen Mauricio Ortega, som rök redan i kvalet till VM i Doha förra hösten, dragit till med ett jättekast och noterat ett nytt personbästa – med över tre meter.

Resultatet? 70,29.

En bit kvar till Ståhls rekord

– Kul för honom. Och det är bara bra för diskusen ju fler som kastar långt, säger Daniel Ståhl till Aftonbladet.

Speciellt störd över att konkurrensen verkar ha hårdnat i världseliten är han inte.

– Nej, det får mig att tända till lite extra. Det är ju många tävlingar kvar och många tillfällen att slänga längre än jag redan gjort, säger Ståhl.

25-årige Ortega, vars nya toppnotering ännu inte registrerats på det internationella friidrottsförbundets hemsida, satte sitt nya rekord i en tävling i portugisiska Vila Nova de Cerveira. Hans tidigare personbästa var 67,03.

Upp till Daniel Ståhls rekord – 71,86 – är det alltjämt en bit kvar.

KLIPP: Här vinner Daniel Ståhl Karlstad GP (8 juli 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.