Crouser klargör kaoset: ”Lite besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Ryan Crouser förbättrade sitt eget världsrekord i kulstötning med 56 centimeter – trodde han.

Men det handlade om en felmätning.

– Det sades att jag stötte 23.38, för att klargöra så var det ett fel i mätningssystemet, säger Crouser i ett klipp på sin Instagram.

Ryan Crouser, världsrekordinnehavare och olympisk mästare, deltog i Millrose-spelen i New York under lördagen, svensk tid. Vid Crousers andra kulstöt visade mätningen 23,38 – hela 56 centimeter längre än hans tidigare världsnotering.

Men senare under lördagen ströks gren på arrangörens resultatsida och uppgifter om en felmätning florerade.

Nu förklarar Crouser själv vad det handlade om.

– Det har varit en del motsägelser kring tävlingen. Det sades att jag stötte 23.38, för att klargöra så var det ett fel i mätningssystemet, säger Crouser i ett klipp på sin Instagram.

Han berättar att hans längsta stöt nådde 22.50, men den kom att bli inofficiell.

– Jag hade 22.30, 22.50 och en tredje runt 22 meter. En fantastisk start, men dessvärre inte 23.38. Jag visste direkt att det inte var 23.38, ett inne- och uterekord. Glad, men lite besviken över att 22.50 inte räknades.

Crouser avslutar med att han ändå är nöjd med sin insats i New York och att han ser fram emot fortsättningen av säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.