Diamond League i korthet: Spanovic fick upprättelse från VM

Uppdaterad
Publicerad

I Diamond League-avslutningen i Bryssel var det flera dueller. I längdhoppet fick Ivana Spanovic viss upprättelse från VM i London.

100 M Elaine Thompson avslutade starkt och vann loppet på 10,92, en ynka hundradel före Marie-Josee Ta Lou.

– Det är en härlig känsla. Jag genomförde loppet på ett bra sätt, säger jamaicanskan till SVT Sport.

STAV Michaela Meijer slutade åtta efter att ha klarat 4,55 i andra försöket. Hon försökte sedan på 4,65 utan att lyckas. Världsmästaren Katerina Stefanidi vann på 4,85 och försökte utan framgång på 4,92.

LÄNGD I det sista hoppet tog Ivana Spanovic, som var en fladdrig namnlapp från ett VM-guld i London, hem titeln med att få på 6,70 trots dålig plankträff (18 cm tillgodo). Tianna Bartoletta hoppade ännu längre i sista omgången men hade ett hårfint övertramp.

400 M HÄCK Världsettan Dalilah Muhammad vann på 53,89 efter en tuff uppgörelse med Zuzana Hejnova som såg ut att vara på väg förbi efter sista häcken men amerikanskan höll undan med 0,04.  

DISKUS Suveräna kroatiskan Sandra Perkovic vann på 68,82.

– Jag hade velat kasta 70 meter vilket hade varit banrekord men en timme före tävlingen kom regnet, säger Perkovic.

– Jag är glad över att ha vunnit allt i år.

TRESTEG Christian Taylor vann på 17,49 – 14 cm före landsmannen Will Claye i en väntad duell.

– Jag får tacka min tigerbalsam för att det gick vägen. Jag blev kallare för varje hopp men smorde in mig och det hjälpte, säger amerikanen.     

5 000 M Världsmästaren Hellen Obiri fick slita för att vinna på 14.25,88. Hon blev av med den kenyanska landsmaninnan Caroline Kipkirui först på det sista varvet. Kipkirui blev belönad med det personliga rekordet 14.27,55. 

400 M Shaunae Miller-Uibo stormade hem loppet på världsårsbästat 49,46 och fick revansch från VM där hon tappade segern sista 30 meterna. Tvåan Eid Salwa Naser hade bra kontakt och gick för första gången under 50: 49,88.       

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.